01 november 2005

Meeldiv hämming

Tulin täna linnast koju ja mida mu silmad pidid nägema! Arvuti oli endale vahepeal DVD-kirjutaja külge kasvatanud. Oh seda imet küll! Isegi, kui see kestab vaid natuke aega. Ei teagi kohe, mida suure hooga peale hakata :D

Muusikataust: Nether Animal.

Võin ka pidulikult raporteerida, et lõpetasin Lemi klubiteoste mäluvärskenduslugemise:
"Tagasitulek tähtede juurest"
"Solaris"
"Eeden"
Nüüd tekkis isu Navigaator Pirxi lugude järgi; on üks mõnus lugemine, tuleb tunnistada. Aga ma kahtlen sügavalt (ja see sügavus on suht mõõtmatu), et selle maast-laeni raamatuvirnade seest välja suudan peilida. Oehh.

4 Comments:

At 01 november, 2005 12:04, Blogger Ulmeguru said...

Naljakas, mõtlesin ka Lemi korduslugemise peale: praegu mõtlengi, et kas tariks kuhja venekeeleseid voodi ette... või pakiks poolakeelsed failid lahti?

 
At 02 november, 2005 01:09, Blogger Kuldmari said...

Nagu ennustus kõlaski, ei leidnud ma asju üles.. Ja faile ka nagu lugeda ei tahaks. Vanal heal paberist ja papist raamatul on ikka metsik eelis.
Poolakeelsed failid? See on intrigeeriv küll, ent kardan, et paljalt vene keele oskusest on selle nauditavaks lugemiseks tiba vähe. Kuigi, ega end nüüd päris maha ka ei laseks selles keeles müüa. Õnnelik Guru, et seda keelt ka valdad (natu kade, aga ehk on se vaid tahtmise ja harjutamise asi?).

 
At 03 november, 2005 14:22, Blogger Ulmeguru said...

Eelkõige on see poolelijäänud ülikoolihariduse asi: kirikuslaavi keele praktilise kasutamise aspektid miksituna mõne moodsa slaavi keele oskusega.

Noh, Lem on suht lihtne lugemine originaalis... selline Asimovi tüüpi, kus sõnailu on vähe, aga peab silmaringi olema... vaat Sapkowski on ajuti ikka tõeline pähkel!

 
At 05 november, 2005 21:58, Anonymous Anonüümne said...

FYI, Lem on minukesegi jaoks suur ja parim, hea küll, Strugatskid kah,ja U.K LeGuin muidugi tulevad veel võrreldavatena. Lem´i on omal ajal loetud mu poolt korduvalt, niiet polegi enam viimase viie aasta jooksul teda rohkem lugenud kui venekeelse Summa Technologiae.

P.S. Parimaid Lem´i novelle olen kohanud valimikus "Poola Novell"

Katodius Matratzs futuroloogide kongressilt.

 

Postita kommentaar

<< Home