16 jaanuar 2008

Janek Laidla tegutseb taas :)

Ma lubasin endale, et alustan taas siia kribamist just sellest pealkirjast, mis peaks vähemalt somnikutes tekitama sellise mõnusa muheda meeleoluretke tagasi üle-eelmise lumelahingu aegadesse, kus ajakirjanike hea tahte tulemusena terve Laidla-maffia lumelahingu korraldamisega asjatas. Oli seal siis nii Janet (Sirtsu) kui ja Janek (Tinu) ja hulganisti laiendusi.
Eelmise nädala Ekspressis aga (jaa, ma olen korralik lugeja, iga lehetegija unistus: loen ka nupukesi) ilmus nupuke, milles kajastati Janek Laidla uusi saavutusi ajalooajakirjanduse vallas (vist Areeni osas märkus, et illmus uus number Tuna't). Tegijale jäi lootus, et originaal sisaldab ikka õiget nime ja minule veendumus, et nii kiirelt üks inime soovahetuse operatsiooni ikkagi läbi ei suuda teha.

Haa Tinuga on muudki ette võetud. Näiteks käisid kaks nõulaiferit kinos sulasegel jõuluaal ja kaesid lõpuks ära Stardusti kinopildi. See oli mõnus ja hea vaatamine, natuke raamist välja jne. Eks kes näinud on, teavad isegi ja kes pole, sellele pole ju paar repliiki kuigi teaberikkad.
Lisaks sellele võtsin poja ühes ja vaatasime ka Kuldse Kompassi ära. Mida nentida?

Esimese järgu superstaarid on leidnud fantasy-filmid.
Kuldne kompass jääb mu mällu küll vist igavesti kui täiesti erakordne Hollywoodi film: esmakordselt märkasin, et kino võimendist läbilastud hollika filmi vene keel oli tõesti vene keel, mitte selle kange ja puise moega jäljendamine!! No aru ma ei või, kas on tõega tegijamatel filmikompaniidel terve suure Ameerika peale seni lausa võimatu olnud leida vene keele rääkijaid või on see puhas laiskus. Aga respect selle filmi tegijaile! Paar kõlanud fraasi olid pingutuseta arusaadavad.

Taustaks: The Friends of Mr. Cairo