19 november 2005

Soolase leiva maik Laiuse kandis

Niih, jõudsin siis nüüd, peaaegu nädal hiljem, ka selle olulise sündmuse juurde nagu Kuusekese soolaleivapidu keskkütte ja sooja veega korteris Laiuse südames. See ju ei loe, et osa meist juba varem seal kaks ööd peavarju oli saanud ja teadis igati hinnata ning kiita kõnesoleva korteri omadusi. Nüüd siis ametlik sool-leib.

Meie autotäis sai liikuma alles siis, kui Lehetäi juba poolel teel viibis. Seetõttu ootas meid saabudes "punane vaip" koos arvukalt sähvivate välklampidega. Selge - toimub publicity üritus. Küll eelneva kokkuleppe alusel perenaisega, ent igati asjakohasena testisin dušialust ja sooja vett. Oli olemas. Sain puhtamaks küll, seega töötas. Moondusin käigupealt Töllutibiks ja taassulandusin seltskonda.

Mida me tegime? Sellest pikalt pajatamine läheb ehk pikale ja enne lõppu tabab sõrmi krambihoog, ent mõned meenutused siis allpool:
  1. Laminaatparketile ei tohi midagi ilma sobiva anumata asetada.
  2. Külaliste raamatu täitmine kujunes sellesama raamatu kinkinud somnikutele intelligentsiprooviks.
  3. Somnikud mõistavad hammustada küll. Mõni eriti valusalt ja mõni ainult pimedas.
  4. Punane vein nahal mõjub kui veri ja äratab sinus igiammuse uinunud vampiiri.
  5. Parim aeg surnuaias jalutada on pimedas; veel parem aeg aga siis, kui teised juba magamislarpi teevad ja hommikuvalgusest puudub vaid tunnike või paar.
  6. Magamislarbi quest on unenägemine. Hommikul antakse aru karmile geemõmmikule teemal, mis unes nähti. Quest on täidetud, kui uni on meeles ja lisaks veel värviline ning põnev. Muidu saadab mõmm uuele ringile.
  7. Somnikute käitumine ei ripu ära pruugitud alkoholi hulgast, ent etanooli pruukinud somnik muutub pisut filosoofilisemaks.
  8. Awekas on kuningas, MOTT.
  9. Raha peab küsima rohkem ja jabura summa, siis ehk antaksegi (rohkem).
  10. Isikuttõendav dokument tuleb lahingus hambus hoida, siis teavad somnikud su laiba lähedastele tagastada.
  11. Kui somnikutel ei ole porgandeid käepärast, siis tehakse käepäraseks mõni bofferporgand.
  12. Peamiselt on muidugi süüdi Sprot Kala, ent antud nädalavahetusel sekundeeris talle hoogsalt Aweron, kes oli kõiges süüdi lihtsalt seetõttu, et tal puudumise tõttu puudus võimalus midagi enda kaitseks öelda.
  13. Makaronisalatit jätkub ka hommikuks ja see on hea.
  14. Kui te ei ole Kuldmari magamiskotis asja uurimas käinud, ei saa te ka väita, et ma olen paljas! Õppige mõtlema, noored! Ja mul on alati varbarõngas pealekõigemuu!
  15. Lahing toimub ilmselt kuninga magamistoas (või sain ma millestki valesti aru).
  16. Teil peabki juhe tekkima, kui ootamatult somnikute seltskonda sattute; kõik on korras.
  17. Varahommik peale magamata ööd on parim aeg zomparilarbiks.
  18. Heil, kofitermosed!
See oli väsitav, ent vahva. Täiendused on teretulnud.